huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr

Idén sem maradt el a központi edzőtábor

dátum: 2020. július 20.

A koronavírus járvány hazai enyhülésével lehetőség adódott edzőtáborok tartására, amivel a Magyar Kempo Szövetség élt, s így sokéves hagyományt folytatva idén is Balatonlellére költöztek a kempókák július közepén.

Az egyhetes összetartás minden napján kőkemény edzések vártak a harcosokra, legyen szó akár csak szimpla futásról és erősítésről, vagy éppen technikai és küzdelmi foglalkozásokról. Természetesen az övvizsga sem maradt el: mind a huszonegy résztvevő sikerrel vette az akadályt. Ez annak tudatában különösen jó hír, hogy a karanténos és csoportos edzéseket nélkülöző hónapok alatt nem voltak ideálisak a körülmények felkészülni. A Budajenő Kempo Klub sportolója, a zsámbéki kempo edzések egyik megalapítója, Bartha Boglárka vizsgázott ezúttal a legmagasabb fokozatra. A barnaöves harcművész az 1. kyu szintet érte el.


Ami a kempósok további, 2020. évi programját illeti, Lacza Ádám Illés, a szövetség elnöke elmondta, folyamatosan készülnek és szinten tartják magukat, így ha zöld utat kapnak a versenyek, megfelelő edzettségi formában lesznek. Ez esetben Újfehértón rendezik a magyar bajnokság következő fordulóját októberben.

Mint ismert, a járványhelyzet miatt elmaradt az áprilisra tervezett Felcsút Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokság, továbbá a tunéziai világbajnokság is.