huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr

Kempósok a rajtrácson

dátum: 2020. május 29.
Exkluzív helyszínen, a Hungaroring célegyenesében tértek vissza a csoportos tréningekhez a karanténos bezártságból a Magyar Kempo Szövetség harcművészei. A mintegy húszfős csapat látványos bemutató edzést tartott a mogyoródi versenypálya aszfaltcsíkján.

Bő három hónap kényszerű kihagyás után csoportosan húztak szerelést a kempósok, hogy immáron ne csak egyedül, hanem csapattársakkal, illetve különböző klubok sportolóival fejlesszék ütő- és rúgóképességeiket, továbbá a földharc technikákat. A Hungaroring felkérésére megvalósult látványedzésbe becsatlakozott Kiss Norbert kétszeres kamion Európa-bajnok is, aki többek között reflex fejlesztő feladatokat végzett Ódor Lili sokszoros világ- és Európa-bajnok, világkupa-győztes kempós társaságában.

Az idei szezont a magyar Révész Truck Racing Team pilótájaként kezdő Kiss elmondta, hogy az autósportban legalább annyira fontos jó reflexekkel rendelkezni, mint a küzdősportokban. Ezért is tartotta jó ötletnek, hogy ilyen jellegű feladatokban részt vegyen.

Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke köszönetét fejezte ki a Hungaroring Zrt.-nek, hogy lehetőséget biztosított a nem éppen hétköznapi helyszínhez, Kiss Norbertnek pedig sok sikert kívánt a hat állomásos Eb-sorozathoz.

A kempókák a célnál lefektetett tatamin jól megizzasztották egymást, ezután pedig amolyan levezetésként, futáshoz sorakoztak fel a Formula 1-es rajtrácsokra, ahonnan a száguldó cirkuszból már jól ismert piroslámpás jelzésre startoltak el.

A rendhagyó összetartas végén Ódor Lili elmondta: nagyon örült a lehetőségnek, hogy egy autó- és motorsportban használt pályán mozoghattak, s kiemelte, a kempóban is rendkívül fontos a gyorsaság, hiszen a technikai sportokhoz hasonlóan, ha gyorsabb vagy az ellenfelednél, nagyobb az esélyed a sikerre is.

A Magyar Kempo Szövetség versenynaptárának tavaszi szezonját korábban törölték a koronavírus miatt, a júliusi, balatonlellei edzőtábort azonban már megtarthatják az enyhülő járványhelyzetnek köszönhetően.