huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr

Csehországban nyertek kempósaink

dátum: 2020. március 07.
MMA szabályrendszerben versenyeztek magyar válogatott kempókáink a Cseh MMA Szövetség bajnokságán, a múlt héten. Mindkét magyar harcos megnyerte saját mérkőzését.

A Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia két tehetsége, Ódor Lili és Lacza Ábel utazott ki a cseh fővárosba, Prágába, hogy a helyi sportszervezet versenysorozatában bizonyítson. A két junior korú magyar egyaránt élete első ketrecben rendezett összecsapását vívta, sikerrel.

Lacza Ábel Josef Muslit verte pontozással -61 kg-ban, U18-ban, míg Ódor Lili Kamilla Simková ellen győzött -66 kg-ban, ugyancsak a 18 év alatti korosztályban. 

A két fightert Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke készítette fel és kísérte el a cseh tornára. "Elégedett vagyok, mert a siker ténye mellett elmondhatom, hogy mindkét fiatal kemény, rutinos, taktikus mérkőzést vívott."

A nemzetközi megmérettetés után március 8-án megkezdődik a magyar kempós szezon is. Elsőként az Esztergom-Kertváros Kupával, melyet az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnokban tartanak vasárnap délelőtt 10 órai kezdéssel.