huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr

Mérföldkőhöz ért kempókák

dátum: 2020. március 05.
Egy évtizednyi munka gyümölcse ért be négy kempós számára februárban. Osvald László, Szokodi Roland, Pásztor Ádám és Fülöp Márk immáron feketeöves mesterei a Magyar Kempo Szövetségnek.

Tizenkét órányi kőkemény, embert próbáló vizsgát tett négy barnaöves kempo harcművész a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémián. A sikeres próbatétellel egy rendkívül hosszú út fontos állomásához értek az érintettek: 1. dan fokozatú feketeöves mesterekké váltak.

Az övek felkötése után valamennyien beszámoltak frissen szerzett tapasztalataikról, testi és lelki állapotukról.

Osvald László: “Mélységes nyugalom, büszkeség, meghatódottság érződik most belülről. Nem tudom miért, de ha az elért célra gondolok, megkönnyezem. Fáradt vagyok, de jól esik. Hála és köszönet mesteremnek, Németh Pistinek, továbbá Szilágyi András és Hamar Lajos mestereknek, hogy végig segítették és támogatták a felkészülésem! Köszönet vizsgatársaimnak, Rolinak, Márknak és Ádámnak, hogy együtt készülhettünk fel és küzdhettük végig a vizsgát a sikerig, illetve, hogy én is részese lehettem az ő sikerüknek. Egy kilenc évvel ezelőtt kitűzött célt értem el. Hálás vagyok klubtársaimnak is, hogy segítettek és támogattak. Az útnak itt még nincs vége, haladok tovább, amíg csak tehetem. Köszönöm!”

Fülöp Márk: “Egy igazi kiskori álom teljesült be. Büszke vagyok arra, hogy ezt az élményt két csapattársammal, Osvald Lászlóval és Szokodi Rolanddal, valamint legjobb barátommal, Pásztor Ádámmal közösen élhettem át. Hálás vagyok mesteremnek, Németh Istvánnak és Szilágyi András, Hamar Lajos mestereknek, akik végig segítették utamat.”

Pásztor Ádám: “Rengeteg érzés kavarog most bennem. Elsősorban boldog és hálás vagyok. Hálás a sok segítségért, amit a Magyar Kempo Szövetség mestereitől kaptam, hálás vagyok a vizsgatársaimnak, akikkel végig csináltuk az egészet, páromnak, aki rengeteget segített és barátomnak, egyben vizsgatársamnak, Fülöp Márknak, aki szintén önzetlenül készített fel, valamint az Újfehértói Kempo HSE-nek is, ahol a tanítványaimtól és a szülői közösségtől rengeteg erőt kaptam. Felejthetetlen és meghatározó élmény volt számomra ez a tizenkét óra. Egy mérföldkő ez a vizsga számomra, de nincs megállás, az évek óta tartó munka folytatódik és menetelek tovább.”

Szokodi Roland: “A danvizsga történései még kavarognak bennem. A megpróbáltatás nyomai jelen vannak, de ezek elmúlnak, viszont a felejthetetlen élmény, az elért eredmény örökre megmarad. Büszke vagyok magamra és társaimra a kitűzött cél sikeres teljesítéséért. Felkerült az i-re a pont, a kempóban megtett utam megkoronázása, de az út nem ért véget, folytatódik. Legnagyobb köszönet mesteremet, Németh Istvánt illeti, nélküle nem jutottam volna el idáig. Köszönet Szilágyi András és Hamar Lajos mestereknek a felkészítésért, illetve a többieknek is, hogy segítettek utamon.”

Gratulálunk valamennyi újdonsült feketeöves kempo mesterünknek és eredményes munkát kívánunk nekik a jövőre nézve!