huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr

Államtitkári dicséret és hazai siker Újfehértón

dátum: 2019. október 07.
Ötödik alkalommal tartották meg az Újfehértói Kempo Kupát és Izsó Mihály Emlékversenyt szombaton. Az eseményen dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is megjelent, aki méltatta a magyar kempósok sikereit.

Az Újfehértói Kempo Kupa és Izsó Mihály Emlékverseny idén is remek színvonalú technikai és küzdelmi csatározásokat hozott. A jól felkészített harcosok nyolc kategóriában versenyeztek a dobogós helyezésekért. Az idei esemény megnyitóján részt vett dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki méltatta a Magyar Kempo Szövetség határokon átívelő eredményeit és külön köszöntötte a magyar válogatott világ- és Európa-bajnokait, köztük számos helyi sportolót. A politikus nem mellesleg újfehértói kötődésű nagyszülei által, így külön öröm volt számára látni, hogy sok-sok helybéli fiatal mutatta meg tehetségét a tornán.

Az ötödik alkalommal lebonyolított újfehértói kupát a vendéglátó egyesület nyerte, megelőzve a második jászárokszállási Firewolfot és a harmadik Felcsúti Fehér Tigriseket.

Az Újfehértói Kempo Kupa végeredménye (1-6. hely):
1. Újfehértói Kempo HSE
2. Firewolf Küzdősport és Szabadidő Egyesület
3. Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE
4. Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémia
5. Herceghalmi Kempo Dojo SE
6. PDM Gym

A torna legeredményesebb versenyzői:
Felnőtt női: Csikós Beatrix
Felnőtt férfi: Karácsonyi Krisztián
Junior női: Ódor Lili
Junior férfi: Németh Ádám Lehel
Gyerek lány: Frankó Alíz
Gyerek fiú: Frankó Olivér

Az Újfehértói Kempo Kupa idén is a magyar bajnokság része volt, azon belül is a szezon harmadik, pontszerző állomása. Hamarosan az év második legfontosabb eseménye következik a magyar válogatott számára. Az áprilisi, spanyolországi világbajnokság után - amelyen bronzérmes lett hazánk összetettben - a portugáliai Európa-bajnokságon lép tatamira a nemzeti csapat. Az eseményt október 24. és 26. között Vila Franca de Xira településen rendezik.