huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr

Magyar válogatott kempósok a Lupa Beachen

dátum: 2019. június 24.
A kempo harcművészet sem hiányzott az első ízben megtartott Beach Sport Fesztiválról, amelynek június 20-tól 23-ig volt házigazdája a Budapest-környéki Lupa-tó.

Negyven sportág, köztük a kempo is képviseltette magát a rendhagyó, több ezer embert megmozgató rendezvénysorozaton, amelynek keretében a teremsportok is kiköltöztek a vízpartra. A Magyar Kempo Szövetség a fesztivál szervezőivel közösen hirdette meg chikara kurabe bajnokságát, amellyel az ázsiai harcművészetet és küzdősportot kívánták népszerűsíteni a házigazdák.

A tornára a magyar válogatott tagjai is neveztek, így például a hegyvidéki világbajnokok, Ódor Lili és Lacza Ábel harciasságát is megtekinthették élőben a kíváncsi természetűek. De nem csak a rutinosabbak előtt állt nyitva a bajnokság képzeletbeli kapuja: a kevésbé tapasztalt versenyzőknek rutinszerzésre is kiválóan alkalmas volt a mostani esemény.

Lacza Ádám Illés, a Magyar Kempo Szövetség elnöke elmondta, köszöni a lehetőséget, hogy nívós olimpiai sportágakkal együtt a kempo is részese lehetett a nyár legnagyobb hazai sportfesztiváljának. Az 5. danos kempo mester hozzátette, remek kezdeményezésnek tartja a Beach Sport Fesztivált és amennyiben a jövőben újra megrendezik, úgy a kempo újfent szívesen csatlakozik a programhoz.