huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr

Nyolc magyar érem a kempo-vb nyitónapján

dátum: 2019. április 26.
Osvald Hanna szerezte Magyarország első érmét, a Kriston-testvérek pedig az első aranyát a spanyolországi kempo világbajnokságon és világkupán. Csütörtökön kata, fegyveres kata és önvédelem technikai versenyszámokban küzdött hétszáz induló.

A kempo egy dinamikusan fejlődő harcművészet, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy idén mintegy negyven ország hétszáz versenyzője érkezett a spanyolországi Guadalajarába. Szinte minden kategóriában népes mezőny vette fel a kesztyűt egymással, sok esetben már a legjobb négybe jutni is bravúrnak számított. Valamennyi nemzeti csapat jól felkészült arra a viadalra, amelyre Argentínától Mexikón és az Amerikai Egyesült Államokon át Kazahsztánon és Indián keresztül egészen az afrikai országokig érkeztek nevezések. Nem beszélve Európáról, Oroszországtól Portugáliáig.  

A magyar válogatott címvédőként érkezett a tornára, miután a tavalyi, budapesti vb-t megnyerte. A több mint harminc fős gárda egy arany-, két ezüst- és öt bronzérmet hozott össze az első napon. A submission versenyszám lebonyolítását is mára tervezték a szervezők, de végül ez áttevődött péntekre.

Az első nap eredményei:

1. hely: Kriston Csaba-Kriston Ádám (önvédelem, 14-15 év)

2. hely: Nagy Laura (fegyveres kata, 14-15 év), Németh Ádám Lehel (fegyveres kata, 14-15 év)

3. hely: Frankó Alíz (fegyveres kata, 10-11 év), Osvald Hanna (kata, 10-11 év), Ódor Lili-Lacza Ábel (önvédelem, 16-17 év), Orbán Rebeka-Pásztor Ádám (önvédelem, 16-17 év), Ditchen Dániel-Páni Márk (önvédelem, 16-17 év)

Hazánk legjobbjainak eredményeiről folyamatosan beszámolunk a Magyar Kempo Szövetség hivatalos Facebook-oldalán, mely az alábbi linkre kattintva érhető el. www.facebook.com/hungariankempo