huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr

Szombaton jubilál a Felcsút Kupa

dátum: 2019. március 20.

Szombaton rendezi a Felcsúti Fehér Tigrisek Kempo HSE a Magyar Kempo Szövetséggel közösen a XV. Felcsút Kupa Nyílt Nemzetközi Kempo Bajnokságot. A jubileumi esemény több szempontból is mérföldkő a település és a harcművészet történetében.

Harmincöt évvel ezelőtt ismerkedett meg a kempóval Kornély György 4. danos mester, a Felcsúti Fehér Tigrisek és a Magyar Kempo Szövetség alelnöke. A kempo oktatása Felcsúton 2019-ben ünnepli huszonötödik születésnapját, a hab a tortán pedig az idén tizenöt éves Felcsút Kupa.

A Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpontban tartandó versenyen három technikai (kata, fegyveres kata, önvédelem) és öt küzdelmi (semi kempo, submission, knock down, kempo kumite, full kempo) kategóriában harcolnak majd egymással a sportolók. Tatamira lépnek a magyar válogatott tagjai is, akiknek ez lesz az utolsó felkészülési lehetőségük versenyhelyzetben, az áprilisi, spanyolországi világbajnokság előtt.

A magyar bajnoki forduló délelőtt 10 órakor kezdődik az ünnepélyes megnyitóval, és várhatóan 18 óra körül ér véget az eredményhirdetéssel.