huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr

Vb-arany után Eb-ezüst Bukarestben

dátum: 2018. október 27.
Világbajnoki címvédőként utazott a romániai Európa-bajnokságra a magyar kempo válogatott, amely a 16 év alattiak technikai versenyét és a 16 év felettiek küzdelmi kategóriáját is megnyerte. Egyéniben közel húsz versenyzőnk állhatott fel a dobogó tetejére.

A csütörtök és szombat között lezajlott, háromnapos kontinensviadal első napja után már érződött, hogy a huszonöt fős magyar nemzeti csapat folytatja idei remeklését a nagy nemzetközi tornákon. A formagyakorlat, fegyveres formagyakorlat, önvédelem és submission számokban tizenhárom aranyérmet nyertek a mieink, ez pedig kiváló önbizalmat adott a második és harmadik naphoz is. A semi kempo újabb tíz aranyérmet hozott a konyhánkra, a zárónapi full szabályrendszerben pedig további négy első helyezést értünk el. És akkor még nem is beszéltünk a második, illetve harmadik pozíciókról! Összesen hatvankilenc(!) érmet gyűjtöttek kempósaink a román fővárosban, tizennyolc versenyzőnek sikerült legalább egy kategóriában győznie. Többeknek a címvédés is megadatott, de akadtak olyan sportolóink is, akik saját kategóriájukban, kor- és súlycsoportjukban már évek óta nem találnak legyőzőre vb-ket és Eb-ket is figyelembe véve.

Aranyérmes kempósaink: Csubák Erik, Antal Sándor, Németh Ádám Lehel, Kriston Csaba, Kiss Krisztián László, Lacza Ábel, Ditchen Dániel, Ódor Erik, Ódor Lili, Orbán Rebeka, Pásztor Ádám, Nagy Zsófia, Nagy Laura, Fazekas Marcell, Poroszlai János, Rostás Gergő, Horváth Sebestyén, Szabó Tibor Benedek, Tóvári Kincső.

Az Európa-bajnokság 16 év alatti technikai divíziójában Magyarország aranyérmes lett, küzdelemben pedig ezüstérmes. A 16 év feletti korosztály küzdelmi ágát szintén első helyen zártuk, míg ugyanitt a technikai számokban harmadik helyen végeztünk. A nemzetek közötti összetett rangsorban második lett hazánk Románia mögött és Portugália előtt.