huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr

Útnak indultak a magyar kempósok az Eb-re

dátum: 2018. október 23.
Huszonhat fős magyar válogatott vágott neki kedd hajnalban annak a több mint nyolcszáz kilométeres távnak, amely egészen a bukaresti Európa-bajnokság helyszínéig vezeti a regnáló világbajnokot.

Tovább folytatódik a sűrű őszi program a Magyar Kempo Szövetség legjobbjainak. A szeptemberi, tunéziai nemzetközi bajnokság után csütörtöktől szombatig a román fővárosban rendezik a sportág idei kontinensviadalát. A piros-fehér-zöld nemzeti színeket népes delegáció képviseli Bukarestben.

A magyar válogatott kerete a 2018. évi Eb-re: Lacza Ábel, Ódor Lili, Ódor Erik, Ditchen Dániel, Franyó Botond, Csubák Erik, Rostás Gergely, Páni Márk, Szabó Tibor Benedek, Pásztor Ádám, Kriston Csaba, Kriston Ádám, Poroszlai János, Sóvári János, Fazekas Marcell, Nagy Laura, Nagy Zsófia, Orbán Rebeka, Antal Sándor, Frankó Olivér, Frankó Aliz, Tóvári Kincső, Karácsonyi Krisztián, Németh Ádám Lehel, Horváth Sebestyén, Kiss Krisztián László.

A tizenegyedik alkalommal kiírt tornán három magyar kempóka, Lacza Ábel, Ódor Lili és Szabó Tibor Benedek is arra készül, hogy egymás után harmadjára is a legjobbnak bizonyuljon saját versenyszámában, illetve kor- és súlycsoportjában.

Mint ismert, a 2017. évi Európa-bajnokságnak is Bukarest adott otthont. Akkor a magyar válogatott huszonhat érmet gyűjtött, köztük tizenöt aranyat, öt ezüstöt és hat bronzot. Lacza Ábel és Ódor Lili akkor is kiemelkedett a mezőnyből teljesítményével: mindketten három-három kategóriában győztek. Rajtuk kívül a mostani keretből Ditchen Dániel és Szabó Tibor Benedek duplázott, de Horváth Sebestyén is aranyérmes lett. A csapatverseny küzdelmi ágában második, az összesített rangsorban pedig harmadik lett Magyarország az elmúlt esztendőben.