huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr
×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 420

Hat magyar érem Skandináviából

dátum: 2017. szeptember 12.
Három első, egy második és két harmadik helyezést értek el a magyar kempósok a svédországi Svedalában rendezett nemzetközi viadalon. Összesen hét sportoló utazott el a szombati bajnokságra, akik valamennyien a válogatott keretének tagjai.

Az első alkalommal megtartott Északi Nyílt Kempo Bajnokságon Ditchen Dániel (submission, 16-18 év, -70 kg) nyerte az első érmet hazánknak, aki ráadásul a bajnokság legtechnikásabb versenyzőjének járó díjat is elnyerte. Ódor Lili (submission, 15-16 év, -60 kg) a hölgyek mezőnyében folytatta a magyar aranyak gyarapítását. A felcsúti tehetség nagy küzdelemben győzte le svéd ellenfelét. A harmadik elsőségünket Szabó Tibor Benedeknek (submission, felnőtt, -80 kg) köszönhetjük, aki talán a torna leggyorsabb kopogtatását hozta össze a fináléban. Kiss Krisztián László (submission, 12-14 év, -45 kg) második helyen végzett, míg a korábban már egy elsőséget bezsebelő Szabó Tibor Benedek (knockdown, felnőtt, -80 kg) és Karácsonyi Krisztián (knockdown, felnőtt, -71 kg) révén egy-egy harmadik helyezést is sikerült szereznünk. Lacza Ábel és Ódor Erik (submission, 14-15 év, -60 kg) egy súly- és korcsoportba kerültek a sorsolást követően, ahol rajtuk kívül is voltak szép számmal indulók. Ábel végül a negyedik, Erik pedig az ötödik helyet szerezte meg.

A magyar kempósok első őszi megmérettetése volt a mostani. A magyar bajnokság október 7-én folytatódik a III. Izsó Mihály Emlékverseny, Újfehértói Kempo Kupa küzdelmeivel, majd október végén a romániai Európa-bajnokság következik.