huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr
×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 420

Nagy hatással volt a kempósokra

dátum: 2017. november 18.
Újabb világsztár látogatott el a Hegyvidék Harcosai Küzdősport Akadémiára szerdán.

A négyszeres muay thai világbajnok, legendás K-1 sportoló Alexey Ignashov a magyar kempósokat oktatta a budapesti edzőteremben.

A 2000-es évek K-1 világának ikonikus alakja, a „Vörös Skorpió” becenévre hallgató fehérorosz sportoló több mint egy órán át izzasztotta a magyar kempósokat. A jövő évi, hazai rendezésű világbajnokságra készülő kempókák rengeteget tanultak az edzés alkalmával. Karácsonyi Krisztián, a Hegyvidék Harcosai segédedzője például saját módszerei közé is szeretne beilleszteni néhány technikát az Ignashovtól tanultakból.„Szerintem rendkívül hasznos volt ez a foglalkozás. Egyrészt nagyon jó érzés volt maga a tudat, hogy egy a világ élvonalában bizonyított harcos edzett minket, másrészt pedig a technikai és taktikai repertoárjából számos elemet hasznosíthatunk a jövőben.” - vélekedett Karácsonyi Krisztián, aki az edzősködés mellett aktív versenyző is.

A tréningre az ország számos szegletéből, így Pest megyén túl Szegedről és Újfehértóról is érkeztek sportolók csak azért, hogy tanulhassanak Alexey Ignashovtól. A szombati TEK Budo és Küzdősport Gála díszvendége is élvezte a szerda esti mozgást, aki elmondta, hogy a kemény edzésmunka mellé szükség van a egy kis mókára is. A mostani gyakorlás vége felé például azzal viccelődött, hogy még csak most kezdődik a tréning. Persze amikor munkáról van szó, akkor nem ismer poénkodást, kőkemény edzést vezényelt a magyar fiataloknak, amely után még készséggel állt össze közös fotókra, illetve autogramokat is osztott.

A magyar kempósok legközelebb december 9-én, a II. Hegyvidék Nyílt Nemzetközi Kempo Kupán lépnek tatamira, ami egyben a 2017-es esztendő lezárását is jelenti.

Az edzésről további képeket itt találsz.