huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr

Amerikai túrán a kempo vb-re készülők

dátum: 2017. április 10.

Április 26. és 30. között rendezik a portugáliai Albufeira városában az idei kempo világbajnokságot.

A magyar válogatott keretében ott van két békéscsabai sportoló is, akik az elmúlt hetekben az Amerikai Egyesült Államokban tréningeztek és versenyeztek. 

Az East Warriors MMA GYM két kiválósága, Kristóf Bálint és Hocz Csaba egy népesebb magyar csapat tagjaként vett részt a floridai Sarasotában megtartott Combatnight vegyes harcművészeti (MMA) gálán. Kristóf ellenfele az amerikai Cody Yearton volt váltósúlyban (-77 kg), méghozzá egy címmeccs keretében. Az alföldi harcos a második menetben egy hátsófojtással kényszerítette feladásra ellenfelét, megnyerve ezzel Florida állam bajnoki övét. Hocz Csaba pontozással maradt alul a szintén amerikai Andre Hall ellen, a -93 kg-os súlykategóriában.

A kempo világbajnokságra készülőkön túl is volt magyar érdekeltség a viadalon. A szegedi SZTE-EHÖK SE versenyzője, edzője, Kalmár István profi MMA szabályrendszerben, nehézsúlyban (+93 kg) lett Florida bajnoka Kristóf után második magyarként, mivel kiütötte a első menetben a mexikói-amerikai Gino Tuterát. A békéscsabai Kiss Károlynak viszont nem jött össze a győzelem: pontozással kikapott az ugyancsak hazai közegben ketrecbe szállt Jayson Jones-tól, a -70 kg-ban.

A magyar MMA-sok már hazaérkeztek és töltik jól megérdemelt pihenésüket. Hocz Csaba és Kristóf Bálint azonban nem pihenhet sokat, mert a magyar kempo válogatottal április 24-én már útnak indulnak Portugáliába.

170410 kempo mma usa