huazhrdanlenfrdeiwitnoptroruskslessvtr

Magyar kempós érmek a cseh openen

dátum: 2016. április 05.

magyar csapat pragaban

Prágában csaptak össze a cseh és a környező nemzetek harcosai a hétvégén. A félprofi, pénzdíjas K-1, MMA és thai-box-gálán négy magyarnak is sikerült érmet szereznie.

A “Ring Sportok” fantázianevet kapó cseh nyílt versenyen két egyesület, az esztergom-kertvárosi Fighting Kempo és a Csepeli Pitbullok képviselték a Magyar Kempo Szövetséget szombaton. Előbbiből Szendrei Rebeka és Pokorni Ádám K-1, utóbbiból Komár Dániel és Hankó János MMA szabályrendszerben mérettette meg magát.

Sajnálatos módon az esztergom-kertvárosi sportolók betegséggel, illetve sérülésekkel küzdöttek, így messze nem tudtak százszázalékos állapotba kerülni a meccseikre. Ennek ellenére mindketten éremmel térhettek haza. Szendrei Rebeka a jobb lába hatékonyságát volt kénytelen nélkülözni, de ez sem gátolta meg abban, hogy győzedelmeskedjen a prágai Sparta Arénában. Előbb lengyel, majd szlovák versenyző ellen nyert a 65 kg-os súlycsoportban, junior korosztályban.

A felnőtteknél Pokorni Ádám a 86 kg-osok között aratott fölényes győzelmet egy lengyel harcos ellen a legjobb négybe kerülésért vívott párharcban. Ellenfelére a harmadik menetben rá is számoltak. Ádám azonban a Magyarországról vitt betegségét sajnos sérüléssel is tetézte ezen az összecsapáson, így edzője és édesapja, Pokorni Gábor nem engedte tovább versenyezni. Végül veretlenül zárt bronzéremmel az esztergom-kertvárosi kempós.

A csepeli Komár Dánielnek is megérte elutazni Csehországba. A hosszú, áldozatos felkészülés meghozta számára a sikert. A 15-17 év közti korosztályban, 60 kg-os súlycsoportban senki sem tudta legyőzni ezen az openen. Első mérkőzésén egy kínai harcost kopogtatott le karfeszítéssel. A folytatásban korábbi ellenfelével került szembe: két éve pontozással kikapott Dani attól a cseh harcostól, aki ezúttal nem tudta útját állni a csepeli pitbullnak. Egyhangú pontozással nyert a magyar fiú, s tornagyőztes lett korosztályában. “Hónapokat készültem erre a versenyre, ráadásul két hét alatt le adtam 6 kg-ot, szóval egy elég kemény fogyasztást is megcsináltam. Külön öröm, hogy revánsot tudtam venni a döntőben. Köszönöm a családomnak és a segítőimnek, hogy mindenben mellettem álltak és hozzásegítettek ehhez a sikerhez!” - nyilatkozta a torna után Komár Dániel.

Hankó János is MMA szabályrendszerben lépett ketrecbe, végül bronzérmes lett a 61 kg-os súlycsoportban.